2015. május 2., szombat

Sikeres közösségi gyűjtéseink

A tegnapi napon sikerrel zárult Orsi gyűjtése!
8 nap alatt 161 300 Ft gyűlt össze az adjukossze.hu oldalon és további 5000 Ft érkezett Orsi részére a Van Esély Alapítvány számlaszámára is. Ebből a pénzből laptopot fogunk vásárolni Orsinak, hogy meg tudja írni irodalom szakos diploma munkáját. Ezzel egy időben megkezdődik Orsival és szociális munkásával az a fél éves közös munka, melynek során alapítványunk minden szakmai támogatást (módszertani anyagok életútinterjú készítéséhez, esetmegbeszélő csoportok, folyamatos konzultációs lehetőség, esetkísérés) megad ahhoz, hogy Orsinak sikerüljön valamennyi előrelépési terve, megcsinálja a szakdolgozatát, lediplomázzon, elhagyja a hajléktalan szállót.
Köszönjük minden kedves támogatónak, hogy adományával segített nekünk ebben!

"Restart - közösségi hálózatfejlesztés a hajléktalan emberekért" programunkban  Orsié immár az 5. sikeres közösségi adománygyűjtésünk. Valamennyi támogatottal és segítőikkel azóta is együtt dolgozunk azon, hogy rövid és hosszú távú céljaik megvalósuljanak.Nézzük, hogy mi minden történt velük az elmúlt hónapokban!

László: jogosítvány szerzéséhez gyűjtöttünk neki össze 112 000 Ft. Amellett, hogy az elmúlt hónapokban sikeres elsősegély- és KRESZ vizsgát tett és hamarosan a forgalmi vezetési vizsgán is túl lesz, László állandó,bejelentett munkát is talált időközben, anyagi helyzete jobbra fordult.



József: festő és tapétázó szerszámok vásárlásához gyűjtöttünk számára adományokat 67 100 Ft értékben. József átmeneti betegeskedés után az elmúlt hetekben megkezdte a munkát az új szerszámokkal, egy megrendelést már teljesített, és további megrendelések is várnak rá, így sikerült némi pénzt félre tennie, amit azért gyűjt, hoyg kiköltözhessen a hajléktalan szállóról. Közben munkahelyén is egyre jobban teljesít és egyre inkább megbecsülik.




Jani: 159 600 Ft gyűlt össze a fiatalember számára, hogy elvégezhessen egy targoncavezetői tanfolyamot és lehetősége legyen stabil, jól fizető munkát keresni. Jani az elmúlt időben élete elég nehéz korszakát élte családi problémák miatt, de hamarosan elkezdi a képzést.




Mariann: a három gyermekes családanya számára kézápoló és műkörömépítő tanfolyam elvégzéséhez gyűjtöttünk segítséget 161 300 Ft értékben. Mariann nagyon izgatottan várja a tanfolyamkezdést, ami június elején lesz.


Orsi: gyűjtése csak a napokban fejeződött be. A befolyt összegből laptopot fog vásárolni szakdolgozata megírásához. A diploma megszerzése lesz a nagy esély számára egy rendezett, nyugodtabb élet kialakításához.



Vilmos: mindeközben már megkezdtük a közös munkát és a kampány előkészületeit következő adománygyűjtésünk kedvezményezettjével, Vilmossal is, aki Buda egyik zárkerti övezetében él egy bérlet ingatlanban, és a környéken végzett kerti és egyéb munkákból tartja el magát. Szerszámokra lenne szüksége ahhoz, hogy ezt a tevékenységet folytatni tudja, mert ellopták tőle, amiket eddig használt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése