2016. június 22., szerda

Lajos programja sikeresen véget ért

Lajos részére januárban összesen 226.000 forint gyűlt össze, amiből el tudta végezni a személy-és vagyonőri tanfolyamot, le tudta tenni vizsgáit, és biztosítani tudtuk számára azt, hogy fél éven keresztül szociális munkás segítse őt tervei megvalósításában.

Lajos a gyors beiratkozást követően lelkesen látogatta a képzést. Motivációjának és érdeklődésének köszönhetően az első alkalommal sikerült minden vizsgája, így megszerezte az áhított személy-és vagyonőri végzettséget, majd új bizonyítványának birtokában rögtön keresett és talált is munkahelyet biztonsági őrként egy üzletben. Új munkahelyével elégedett, feladatait komolyan veszi. A család lakhatási helyzetében egyelőre nincs változás, az intézményes háttérre továbbra is szükségük van ahhoz, hogy anyagilag megerősödjenek, és tovább tudjanak lépni.

Lajossal és szociális munkásával az elmúlt fél évben együtt dolgoztunk azért, hogy a család tervei valóra válhassanak. A szociális munkás esetvezetési tevékenységét esetmegbeszélő csoporttal segítettük, elkészült Lajossal az életútinterjú is. Ez a fél éves munka most véget ért, de a programban velünk együtt dolgozó szakemberekkel továbbra is kapcsolatban maradunk, és reméljük, hogy a jövőben még több hajléktalan ember támogatásában tudjuk kamatoztatni tapasztalatainkat.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a segítséget minden támogatónknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése