2016. január 28., csütörtök

Friss hírek Mariannról





Mariann részére a www.adjukossze.hu oldalon összesen 161 300 forint gyűlt össze. Mariann célja az volt, hogy elvégezzen egy kézápoló és műkörömépítő tanfolyamot, és munkába állva önálló jövedelemre tegyen szert.


A 3 gyermekes anyuka lelkesen és előrelátóan készült a tanfolyamkezdésre, ami június elején lett volna, de sajnos a kiválasztott képzés elegendő jelentkező hiányában nem indult el. Nyáron a  délelőtti órákban takarítói állást vállalt, hogy ezzel is közelebb kerüljön tervei megvalósításához. Végül szeptemberben tudta elkezdeni a kézápoló és műkörömépítő tanfolyamot, miután sikerült olyan képző intézményt találnia, ahol a tanulás mellett a délelőtti órákban takarítói munkáját is tudta végezni. Közben nagy öröm érte a családot, ugyanis sikeresen pályáztak egy önkormányzati lakás bérleti jogára, így a család lakhatási helyzete végre stabilizálódott. Az önálló lakhatás ugyanakkor a korábbinál nagyobb anyagi terhet is ró a családra, ezért Mariann azonnal élt a lehetőséggel, amikor munkahelyén végre teljes munkaidejű állást ajánlottak részére. A főállás hátránya, hogy a munka és 3 gyermeke ellátása mellett nem tudta megoldani a tanfolyamra járást, így a tanfolyamot meg kellett szakítania.


Miután Mariann a pénzbeli támogatást csak időarányosan, a képzés első szakaszára használta fel (50 ezer Ft értékben), jelenleg egyeztetést folytatunk Mariannal és szociális munkásával, hogy közösen megtaláljuk, hogyan hasznosulna a legjobban a fennmaradó 100 ezer Ft Mariann továbblépése érdekében. A megváltozott helyzetre való tekintettel nem biztos, hogy az eredeti képzés befejezése segít legtöbbet a családon: egy másik, rövidebb, hétvégi tanrendű tanfolyam, vagy valamilyen munkaeszköz-beruházás lehet, hogy jobban illeszthető a szülők mostani élethelyzetéhez.


A Mariannt segítő szociális munkás nemcsak vele, hanem az alapítvánnyal is folyamatos kapcsolatban van: havonta beszámolót küld nekünk a program alakulásáról, illetve három alkalmas esetmegbeszélő csoporton vesz részt. Ez a fórum megbízható lehetőséget biztosít a program során felmerülő nehézségek és kérdések megbeszélésére. Programunk nem titkolt módszertani célja az életútközpontú szociális munka elmélyítése, elterjesztése. Ennek egyik sarokpontja, hogy a szociális munkás életút-interjút készít Mariannal, ahol feltérképezik azokat a múltbéli mozzanatokat Mariann életében, melyek kapaszkodókat adhatnak az előrelépéshez. Ez, tapasztalataink szerint minden esetben előmozdítja a segítők és támogatottjaik kapcsolatát, és a konkrét programok sikerét.



Reményeink szerint hamarosan új hírekkel jelentkezhetünk arról, hogy Mariann számára milyen konkrét formában hasznosíthatjuk az adománygyűjtésen befolyt összeget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése