2016. január 7., csütörtök

Híreink Jánosról



János részére a www.adjukossze.hu oldalon  összesen 161.300 forint gyűlt össze, így meg tudta vásárolni azokat a szerszámokat, melyek a hegesztő munkához szükségesek
(a gyűjtés oldala itt elérhető).

János a sikeres gyűjtést követően elvégezte a hegesztő OKJ tanfolyamot. Kitartó munkakeresésének köszönhetően hamarosan elhelyezkedett főállásban, tapasztalat híján ugyan még nem a vágyott hegesztő munkakörben, de kereste a lehetőségeket új szakmája gyakorlására. Sajnos egy váratlan betegség következtében, a próbaidő alatt felbontották munkaszerződését, ezért jelenleg a Munkaügyi Központon keresztül próbál új munkahelyet találni, közben közmunkát végez. Szociális munkásával keresik annak lehetőségét, hogy hegesztő tudását egy tapasztalat szakember mellett gyakorolhassa, így növelve az elhelyezkedés esélyét. Készül arra, hogy ahogy stabil jövedelme lesz, újra önálló lakhatásba, albérletbe költözzön.

Jánossal és szociális munkásával az elmúlt hónapokban együtt dolgoztunk azért, hogy céljai megvalósulhassanak, két alkalommal is a helyszínen jártunk szakmai, módszertani támogatást nyújtani a programhoz. János és szociális munkása hosszabb lélegzetű beszélgetésen, életút-interjún térképezik fel azokat a múltbéli mozzanatokat János életében, melyek kapaszkodókat adhatnak Jánosnak az előrelépésben.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a segítséget minden támogatónknak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése