2016. január 18., hétfő

József sikeresen zárta programját
József részére a www.adjukossze.hu oldalon, valamint alapítványunk számláján összesen 67 100 forint gyűlt össze festéshez és tapétázáshoz szükséges eszközök beszerzésének támogatására. József célja az volt, hogy munkahelye mellett szabadidejében plusz munkákat vállaljon saját szerszámaival és így stabilizálja anyagi helyzetét, hosszabb távon pedig önálló lakhatást teremtsen magának és gyermekeinek.

József a sikeres adománygyűjtést követően, a befolyt adományok teljes összegének felhasználásával beszerezte azokat a festéshez és tapétázáshoz szükséges eszközöket, melyekkel folyamatosan tudott munkákat vállalni, és takarékoskodni annak érdekében, hogy maga mögött hagyhassa a hajléktalanságot, és albérletbe költözhessen. Sokáig úgy tűnt, hogy célja hamarosan megvalósulhat, azonban súlyos baleset érte, mert munka közben agyvérzést kapott, és egyik lába lebénult. Az elmúlt hónapok ezért a felépülésről szóltak, szerencsére a rehabilitációs kezelések mellett József egészségi állapota teljesen helyreállt. Így januárban újra munkába tudott állni festőként, és magán-megrendeléseit is teljesíteni tudja a program keretében vett eszközökkel. A munkában bekövetkezett kényszerű szünet miatt az önálló lakhatás egyelőre terv maradt, de József jó úton van ahhoz, hogy hamarosan kiköltözzön a hajléktalanszállóról.


Az együttműködésünk hónapjai alatt József szociális munkásával szorosan együtt dolgoztunk azon, hogy támogassuk Józsefet céljai elérésében. Saját módszertanunkat is fejlesztettük azzal, hogy a szociális munkást támogató esetmegbeszélő csoportot, mely a program során felmerülő nehézségek és kérdések terepe, abban az intézményben tartottuk, ahol József él, így a Józsefet ismerő teljes szakmai stábot bevontuk a közös munkába. A szociális munkás életút-interjút készített Józseffel, ahol feltérképezték azokat a múltbéli mozzanatokat József életében, melyek kapaszkodókat adhatnak az előrelépésben. Ez, tapasztalataink szerint minden esetben előmozdítja a segítők és támogatottjaik kapcsolatát, és a konkrét programok sikerét.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a segítséget minden támogatónknak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése