2016. március 6., vasárnap

Mentés másként videó- és fotókiállítás

A Van Esély Alapítvány és a Zöld Pók Alapítvány közös kiállítása

Van kiút az ország egyik legsúlyosabb problémájából, a hajléktalanságból, de ezt csak közösen tudjuk megteremteni - a Zöld Pók és a Van Esély ezt mutatta be Restart elnevezésű programjában, tíz hajléktalan ember példáján keresztül.László, Orsi, Marika, Gabi, Jani, János, József, Lajos, Mariann és Vilmos. 
"Mi vagyunk azok, akik nem adják fel" - mutatta be magát a projekt végén az a 10 ember, akinek két évig segítettük, fotóztuk, filmeztük a napi küzdelmét, kitörését a hajléktalanságból. A kiállítás sorsokat és arcokat mutat be. Olyan emberekét, akiket alig ismerünk, pedig nap, mint nap találkozunk velük, hiszen több, mint 3 millió otthontalan ember él hazánkban. A társadalom lemondott róluk, mégis személyes történetükkel sok száz embert tudtak megmozgatni. Hihetetlen akarással megmutatták, hogy sorsukat jobbá tudják alakítani. Ismerjék meg őket!

Megnyitó időpontja, helyszín:


Tranzit Art Cafe - Budapest, XI. Kosztolányi Dezső tér (Bukarest és Ulászló utca sarka, a volt buszpályaudvar)
2016. március 23. szerda 18 óra

A kiállítást Karafiáth Orsolya, az esemény fővédnöke nyitja meg, a megnyitóra szeretettel várunk mindenkit március 23-án 18 órakor.

Kiállításszervező: ART&ME Galéria
Kurátor: Svéda Dóra

Az alkotó fotóművészek:
Bihari Ágnes, Flohr Zsuzsi, Halász László, Kaszics Bálint, Kecskeméti Dávid


Többet megtudhatsz az alapítványokról a Zöld Pók, és a Van Esély honlapján.

Bővebben olvashatsz a projektről itt.

Megismerheted támogatottainkat itt.


A kiállításmegnyitó facebook-eseménye ezen a linken érhető el.
3 megjegyzés:

  1. Nem értem mi a program sikere, amikor 10 ember mellett a többi milliós tábornak esélye sincs!Átfogó programra van szükség! Vagy ez is csak pofára, illetve valakinek az ismerőse alapon működik?

    VálaszTörlés
  2. Nem értem mi a program "sikere", amikor 10 emberrel szemben millióknak esélye sincs! Átfogó programra van szükség! Esetle ez is "pofára" vagy valaki ismerőse alapon működik?

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés