2016. április 27., szerda

János fél éves programja véget értJánosnak tavaly gyűjtöttünk adományokat, hogy hegesztő szerszámokat vehessen, és esélye legyen elhelyezkedni. A sikeres adománygyűjtésnek köszönhetően János meg tudta vásárolni azokat a szerszámokat, melyek a hegesztő munkához szükségesek.

Jánossal és szociális munkásával az elmúlt fél évben együtt dolgoztunk azért, hogy János tervei valóra válhassanak. A szociális munkás esetvezetési tevékenységét esetmegbeszélő csoporttal segítettük, elkészült Jánossal az életútinterjú is.

János céljai egyelőre csak részben valósultak meg: sikeresen elvégezte a hegesztő OKJ tanfolyamot, majd hamarosan elhelyezkedett főállásban, forrasztó munkakörben. Sajnos egy váratlan betegség következtében, a próbaidő alatt felbontották munkaszerződését. János azóta a Munkaügyi Központon keresztül próbál új munkahelyet találni, ahol használhatná megszerzett tudását és eszközeit, de eddig nem járt sikerrel. Ugyanakkor nem tölti tétlenül idejét, közmunkát végez, és szabadidejében a családtagjainak segít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése