2016. április 28., csütörtök

Marika munkába állt







Tavaly novemberben zártuk sikerrel adománygyűjtésünket Marika számára abból a célból, hogy letegye az ápolási asszisztens végzettséghez szükséges gyakorlati vizsgát, és szakképzettséget szerezve stabil munkahelyen tudjon elhelyezkedni (a gyűjtés elérhető itt). Marika terve az volt, hogy leteszi az ápolási asszisztens végzettséghez szükséges gyakorlati vizsgát, hogy szakképzettséget szerezve stabil munkahelyen tudjon elhelyezkedni. Örömmel tudósítunk róla, hogy miután Marika január végén sikerrel teljesítette a vizsgát, áprilisban munkába állt egy fővárosi kórházban!

Az elmúlt hónapokban Marika szociális munkásával közösen a vizsgáztató intézmény felkutatásával, kiválasztásával, és a vizsgára való felkészüléssel, majd a sikeres vizsgát követően munkakereséssel volt elfoglalva. Utóbbi nem ment zökkenőmentesen, Marika számtalan jelentkezést adott be különböző kórházakba, és sok helyről még visszajelzést sem kapott, de kitartásának köszönhetően végül sikerült munkába állnia. Úgy gondoljuk, hogy a sikeres adománygyűjtés, a számtalan helyről érkező biztatás, bizalom térül meg akkor, amikor támogatottjaink az átmeneti kudarcokon felülemelkedve is képesek elérni céljaikat! Ezt jól példázza Marika esete, aki számára nem csupán egzisztenciális haszonnal, hanem önbizalmának erősödésével is járt programunk.

Marikával és szociális munkásával az elmúlt hónapokban együtt dolgoztunk azért, hogy céljai megvalósulhassanak. A szociális munkás tevékenységét esetmegbeszélő csoporttal segítettük, a közös munkát a következő időszakban is folytatni fogjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése