2016. április 8., péntek

Kiállításunkról a sajtóban

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Mentés Másként kiállítást nagy sajtóérdeklődés kísérte, így programunkat, és közel két éves munkánk gyümölcsét még többen ismerhetik meg! A következőkben a sajtómegjelenésekből szemezgetünk.

"Van kiút, mindig újra lehet kezdeni, bizonyítja Marika, László, Orsi és hét hajléktalan társuk példája, akik új fundamentumokra építve igyekeznek megváltoztatni az életüket. Ebben segítőket is tudhattak maguk mellett, maguk mögött pedig több száz névtelen adakozót, akik nélkül a Van Esély Alapítvány Restart programja nem valósulhatott volna meg."
http://nol.hu/belfold/szeles-tavlatokat-nyit-a-kozossegi-adomanygyujtes-1608541

"Rendhagyó portrésorozatból nyílt kiállítás a Tranzit Caféban. 10 hajléktalan ember sorsát mutatják be a fotókon, akiknek civilek segítettek pénzadományokkal, hogy megvalósíthassák céljaikat. Van, aki laptopot, van, aki láncfűrészt kért, hogy dolgozhasson vagy megírja a diplomamunkáját. A Mentés másként programot három alapítvány működteti: A Város Mindenkié csoport, a Zöld Pók alapítvány és a Van Esély Alapítvány."
http://www.nlcafe.hu/ezvan/20160330/hajlektalan-adomany-kiallitas/ 

"János és Orsi kettő aközül a tíz hajléktalan közül, akik 2015-ben pályáztak, majd részt vettek a Van Esély Alapítvány Restart elnevezésű programjában. Erre olyan hajléktalanok jelentkezhettek, akiknek van egyfajta továbblépési tervük: a szociális munkásukkal együtt végiggondolták a saját sorsukat, és tudják, mihez szeretnének kezdeni, csak éppen pénzük nincs rá, hogy valóban belefogjanak. Ahogy Rész Levente, a Van Esély Alapítvány kurátora az Abcúgnak megfogalmazta: bármivel lehet pályázni, amiről az illető azt látja, hogy őt A-ból B-be eljuttatja, az alapítvány pedig ezt pénzzel támogatja."
http://abcug.hu/robogorol-es-szep-fogsorrol-almodoznak-a-hajlektalan-emberek/

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése