2013. december 7., szombat

Közösségi adománygűjtés Péter számára


Felkerült a világhálóra a Mentés Másként Program első videója, illetve a NIOK adománygyűjtő oldalán megkezdődött a közösségi gyűjtés pályázónk Péter számára.
Pályázónk kampányoldala: http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Peter



„Ha már innen talpra tudok állni, akkor további életem során is meg tudom állni a helyemet bárhol” – mondja a 19 éves Péter, aki idén érettségizett, és arra vágyik, hogy egyetemre járhasson. Ahogy sok kortársa, ő is szereti a zenét, és szívesen tölti idejét a barátaival – ki gondolná, hogy csak egy hajszál választja el a hajléktalanságtól?

Péter a családja támogatására nem számíthat: két hónaposan került állami gondozásba, majd örökbefogadó szülőknél élt, ahonnan konfliktusok miatt el kellett jönnie. Most kollégiumban lakhat, amíg tanul. Készül a technikusi vizsgára, és eltökélt abban, hogy tanulással biztosítsa jövőjét: traktorvezetői jogosítványt szeretne szerezni, és emelt szintű érettségit tenni az egyetemre való bekerülés érdekében.

Péter részére a Van Esély Alapítvány keretein belül indítunk közösségi adománygyűjtést. A Van Esély Alapítványban több mint tíz éve dolgozunk azon, hogy hajléktalan emberek megtalálják a kiutat szorongató élethelyzetükből. Nem hiszünk a futószalag-megoldásokban, abban azonban igen, hogy minden ember sorsa egyedi, és hogy ez az egyediség minden esetben egyedi tehetségeket, képességeket is jelent. Ezek azok a képességek, amelyek lehetőséget nyújthatnak arra, hogy a hajléktalanság nehéz élethelyzetéből is ki lehessen lépni. Alapítványunk feladata, hogy segítsünk megtalálni a helyzet kulcsát: az egyénben rejlő, mozgósítható erőforrásokat, illetve az adott helyzetben hátráltató, visszatartó erőket. A hajléktalan emberek élethelyzete legtöbbször olyan, mint egy ördöglakat: ránézésre ugyan reménytelenül bonyolult, mégis tudjuk, hogy van megoldás.

Péternek 150 ezer forint támogatásra van szüksége ahhoz, hogy előbbre lépjen: 120 ezer forintból traktorvezetői jogosítványt szerezhet, így szakmához jutva nagyobb eséllyel tud munkába állni, további 30 ezer forintból pedig az emelt szintű matematika és fizika érettségit teheti le, hogy tervei szerint egyetemre járhasson. Megköszönjük, ha adományával hozzájárul Péter terveinek megvalósításához!

Fontosnak tartjuk, hogy támogatóink követhessék adományaik felhasználását, programunk eredményei ezért nyomon követhetők itt, a blog-felületünkön.

Fontosnak tartjuk, hogy az adományozók értesüljenek a pénzük felhasználásának eredményeiről, ezért a program ideje alatt kapcsolatban maradunk, és e-mailen rendszeresen beszámolunk arról, hogy Péter hol tart céljai elérésében. Ha szeretne erről tájékoztatást kapni a program 6 hónapja alatt, kérjük, tüntesse fel e-mail címét is, adománya mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése